dilluns, 2 de juny del 2014

Anàlisi Lexicomètric


L'anàlisi lexicomètric sobre pàgines feministes i de política reivindicativa és un tema d'actualitat que té un ventall de temes que van des de la desigualtat entre homes i dones, l'afectació de la crisi sobre les dones, l'avortament, les agressions masclistes, el model patriarcal de la societat, la dona i l'art... entre tants d'altres. Com es pot veure el tema és complex i ampli, fet que marca la lluita de les dones en una societat patriarcal i masclista, que encara que moltes vegades s'intenti trencar amb aquesta imatge, els tabús i els prejudicis encara hi són i es fa palès la molta feina encara per fer.



Freqüència Terme
107 Dones
32 estat
23 persones
22 nostres
21 dret
21 entre
21 totes
20 lliure
20 cap
19 viola
15 avortament
15 contra
15 llei
15 social
15 societat
14 anys
12 treball
11 guerra
11 dona


Aquesta selecció lexicomètrica ha estat realitzada gràcies al programa AntConc. Una eina que ens permet l'eliminació de paraules que no aportaven cap mena de valor terminològic a la selecció com articles, preposicions, etc. En aquesta selecció i tal com es pot apreciar a la taula, les paraules més comunes en aquestes blogs feministes de lluita i reivindicació son: dones (107) encara que també trobem la paraula en singular dona (11), estat (32), dret (21), lliure (20) o avortament (15).


10 acció
10 socials
10 vida
9 actituds
9 condicions
9 cos
9 projecte
9 suport
8 crisi
8 davant
8 desobediència
8 esquadra
8 homes
8 població
8 poder
7 acció

Conclusions
Entre totes les paraules trobades més reiteratives, ja siguin en singular o plural, ens donen una idea del tema, així trobem: social/socials/ societat/ societats, patriarcal/ patriarcals, dona/dones, poder/poders... que reflecteixen la singularitat i complexitat d'un tema vigent com és la normalització de la feminitat en la societat actual, on el model patriarcal encara està molt arrelat  i on cada pas endavant és gràcies als esforços de tantes i tantes persones.






Webgrafia:
http://www.caladona.org/grups/?page_id=18
http://feministesindignades.blogspot.com.es/
http://larudaantipatriarcal.wordpress.com/
http://carmeporta.blog.cat/
http://blog.ferrerguardia.org/2012/07/revolucionaries/








1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt bona feina Manuel!
Jo aquesta setmana també m'hi posaré, ja estem a la recta final! Per cert, l'enhorabona pel blog!