dimecres, 21 de maig del 2014

Censura a la xarxa


La xarxa és quelcom global, ens uneix i de vegades ens separa. Aquests dies estem vivint un esclat de mal ús de les meravelloses eines que tenim al nostre abast com el Twitter. Malauradament hi ha persones impresentables en tots els àmbits i en tots els formats (parlat o escrit).

Fer ús d'una eina tan potent com el Twitter per desprestigiar als altres o insultar des de l'anonimat s'ha tornat esport nacional. Escriure té un punt de repòs, de pensar quines són les paraules més adients per l'ocasió, no és un acte en calent, cal calma i passar pel filtre de la nostra ment el que volem dir.

Els casos com els comentaris racistes i antisemites per la derrota del Real Madrid contra el Maccabi de Tel Aviv a la Final Four són vergonyosos; com també són vergonyosos els missatges enviats per polítics en el cas de l'assassinat d'Isabel Carrasco a Lleó, i tants altres casos.

Aquest fets han provocat que el senyor Fernández Díaz expressés: "S'ha de netejar les xarxes socials d'indesitjables". Pot començar senyor Fernández Díaz pel seu partit i el seu candidat a les eleccions europees, el senyor Miguel Arias Cañete, pels seus comentaris masclistes. Però malauradament tot plegat solament servirà per afavorir la censura en contra de la llibertat d'expressió de milions de persones que utilitzen la xarxa de manera veraç i correcta, com explica una notícia del Público.es

"Twitter se rinde a la censura" i continua exclamant-se: "La próxima revolución no será tuiteada. La popular red social no será bloqueada por un corte de internet como el ejecutado en Egipto durante la Primavera Árabe, sino que será ella misma la que ajuste el bozal a sus usuarios. En un comunicado sin precedentes en su blog oficial, la compañía anunciaba ayer que, cuando sea requerida, eliminará contenidos de los internautas". 

Estimat amics, amants del cant dels ocells, sembla que volen que l'ocell no pugui piular (serà que no interessa?).





http://www.esport3.cat/noticia/2401153/basquet/Collectius-jueus-de-Catalunya-denuncien-a-la-fiscalia-cinc-usuaris-de-Twitter-per-racisme 

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/europa/canete-reapareix-despres-deludir-els-mitjans-durant-cinc-dies-3278737


http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/fernandez-diaz-interior-xarxes-socials-assassinat-isabel-carrasco-lleo-3272157


http://www.publico.es/culturas/419126/twitter-se-rinde-a-la-censura




2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bones Manuel,

Et deixo l'enllaç d'un article que l'Ana Pastor va fer a el Periódico en ralació amb la censura a Twitter i dirigint-se molt especialment al Ministre d'Interior. Segur que ja l'has llegit, però si encara no, no te'l perdis!

http://www.elperiodico.com/es/noticias/opinion/ministro-tuitero-3275148

Salut!

Aida Lesan

Betsaida ha dit...

Gràcies Aida,

No havia llegit l'article d'Ana Pastor, però m'ha agradat i sobretot el comentari últim: "serà que no tots som iguals?".

Salut
manel