dilluns, 19 de maig del 2014

Contrainformació



Els weblogs poden ser una eina eficaç, un complement necessari per fer-se una idea del que està passant. Els canals habituals de comunicació són políticament identificables, moltes vegades no amaguen la seva tendència política (ex. el diari ABC), aquest fet fa que ens qüestionem fins a quin punt són independents o neutrals.

Ara bé, també ens podem qüestionar fins a quin punt un weblog és independent, ja que sota d'una presumpta independència i anonimat es poden amagar influències, o fins i tot, els mateixos organismes per crear confusió i desinformació. És evident que ningú s'estanya si descobríssim que els governs creen blogs pagats per l'Estat amb persones treballant per ells per escampar idees, notícies i contrainformació. I que sota l'anonimat, en gratar una mica, podem trobar sorpreses inesperades com espionatge entre estats o corporacions.

En conclusió hi ha molts blogs polítics i persones independents gràcies als quals surten els draps bruts i incoherències del sistema, com explica Barcelona radical.net: “Es reunien en una granja i allà intercanviaven experiències. Era un grup de suport per a filtradors o informants. Whistle-blowers, en anglès: literalment, els que toquen el xiulet. C. Fred Alford, professor de filosofia política a la Universitat de Maryland, va assistir durant gairebé un any a aquestes reunions. Les compara amb Alcohòlics Anònims. Els seus integrants havien denunciat il·legalitats o irregularitats en el seu lloc de treball i per això havien patit represàlies: l’ostracisme professional o l’acomiadament”.

Com podem veure les irregularitats poden conduir a situacions insòlites en què el denunciant de les irregularitats acaba sent perseguit, sinó mireu l'entrevista a Daniel Ellsberg que va denunciar les irregularitats en la Guerra del Vietnam o Snowden i el cas de diversos programes de vigilància per Internet i telèfon. Potser quelcom més que contradiccions del sistema.


http://www.barcelonaradical.net/info/5111/ellsberg-manning-snowden-els-whistleblowers-son-espies-o-herois-civics
http://www.barcelonaradical.net/info/4961/edward-snowden-o-de-com-la-llibertat-necessita-de-whistleblowers

http://pinto.tomalosbarrios.net/contra-informacion/