dimecres, 26 de març del 2014

LA CAIGUDA D'INTERNET (2)

Interessant l'article del diari El País* que ens recomana el nostre company Lluís Aragonès al seu blog** sobre les paraules de Dennett de la possible caiguda de la xarxa i de la dependència que tenim d'Internet. La veritat és que podria ser possible, també el guió d'una pel·lícula, que hi hagi un ciberatac a la xarxa, un fet que molts països han contemplat i contemplen. Imagineu-vos les centrals nuclears, els avions, els satèl·lits, la telefonia, la majoria d'empreses (químiques, farmacèutiques, hospitals, diaris, etc.), i un s'adona que seria una bogeria. Dennett té raó, la majoria de la població mundial no està preparada, a excepció dels pocs pobles que encara no gaudeixen d'aquesta eina anomenada Internet.

Imagineu la quantitat d'informació que es perdria, la quantitat d'anys que s'ha trigat en emmagatzemar aquesta informació? La vida no seria igual, però els humans, crec, sabríem adaptar-nos i ens sortirien.

M'ha agradat aquest article que aporta Dennett, si més no a nivell de reflexió: Quanta dependència tenim cadascú de nosaltres d'Internet?


* http://cultura.elpais.com/cultura/2014/03/25/actualidad/1395776953_258137.html
** http://lluisaragones.blogspot.com.es/2014/03/la-caiguda-dinternet.html